top of page

Kassidele tuppa muru

Istutasin tuppa pottidesse mõned taimed, et need ette kasvatada ja suve poole välja istutada. Otse loomulikult olid kohal huvilised kassid, et tegevusse oma panus anda.


Pontsu katsetas lillekasti magamiseks

Kassidele meeldib aeg-ajalt rohelisi toataimi näksimas käia. Mõistagi ei tohi neil lasta kõike närida, sest paljud taimed on kasside jaoks mürgised. Kassid ei käi taimi närimas mitte taimede lõhkumise pärast vaid seetõttu, et see on kasulik nende seedetraktile. Rohu söömine pärsib karvapallide moodustumist soolestikus. Seega on vajalik kassidele aeg-ajalt tuppa muru kasvama panna. Lootsin, et see aitab mul säästa ka oma pisikesi ette kasvatatud taimekesi.


Muru jaoks kasutasin potina ära tühja tordikarbi. Tordikarbi kaanest sai põhi ja põhjast sai kaas kaitseks kasside eest kuni muru kasvab. Kaane sisse tegin naaksliga väikesed õhuaavad.


Muru istutamise ajal olid ülejäänud kassid väljas ja kodus koos minuga ainult Miku, kes huviga muru istutamist jälgis. Seemnete pakki pidi muidugi käppama, sest kõik uued asjad tuleb järgi katsuda.


Mõned päevad hiljem olid seemned juba idanema hakanud ning vähem kui nädala pärast väljas ilus roheline rohi. Kassidele see igatahes meeldis. Kahjuks ei päästnud minu taimekesi ei muru ega kaanega istutuskastid. Pontsu avastas kastide kaante pealt õhuavad, millesse sai käpa sisse pista. Nii ma ühel hommikul leidsin mitmest taimekastist ainult varred ilma lehtedeta, sest lehtedele oli Pontsu käpa taha saanud. Eks istutan uued taimed, vähemalt Pontsul oli huvitav.


Kui pole viitsimist mulla ja seemnetega jännata, siis loomapoes on müügil ka kastid, kus on juba seemned koos pinnasega sees. Vaja on vaid vett lisada ja muru hakkabki kasvama. Ma olen neid mõned korrad proovinud ja eelistan pigem ise istutada. Põhiliselt seepärast, et pinnase osa on neis kastides väike ja taimed ei saa korralikult juuri alla ajada. Kassid sikutavad lõpuks muru koos juurtega välja. Seepärast võtsingi põhjaks tordikarbi, millesse saab taimedele juurte kasvatamiseks piisavalt mulda sisse panna ning muru peab kauem vastu. Teema lõpetuseks on siin väike video Mikust.




Viimased sissekanded
Arhiiv
bottom of page