top of page

Jossu ja Miku uues kodus

Mul on väga hea meel jagada kaua oodatud häid uudiseid - meie hoiukassid Jossu ja Miku on leidnud päriskodud. Jossu sai perekonnaks toreda vanapaari ning tema kodu asub nüüd Suislepa külas Viljandimaal. Jossu valdusteks on suur maja ja aed, kus oma inimestega koos jalutamas käia. Nädal pärast Jossu ära kolimist helistasid mulle uued omanikud, kõne algas nii: "Tere, Jossu saadab tervitusi! ...". Jossu harjus oma uue koduga väga ruttu ja omanikud on temaga rahul. Nad rääkisid, et Jossul on koguaeg väga palju teha - näiteks treppidest üles-alla joosta, mängida ning ta on muidu hea sõber-kass. Jossu käib oma inimestega kodus toast-tuppa kaasas, magab voodis ja suhtleb palju. Ning söögiisu on sellel pisikesel kassipoisil jätkuvalt lõputu.

Jossu liiva sees püherdamas

Meie teine hoiukass Miku aga hakkas hoopis soomlaseks. Ta sõitis Soome möödunud laupäeval. Kuigi ta pidi loobuma oma suurest sõbrast Jossust, sai Miku juurde palju uusi sõpru ja mängukaaslasi: lapsed Oskar ja Eliise, kass Artur ja koer Pätu. Miku harjus samuti oma uue kodu ja perega väga kiiresti, sest juba järgmisel päeval pärast Miku kohale jõudmist sain teate, et: "Koer on oma klemm nüüd ja Arturiga on ka suht ok".

Kass Miku ja koer Pätu

Eks Miku uus perekond oli ka üksjagu kannatlik, sest kassi viimine Eestist Soome eeldas, et tehtud on nii lemmiklooma europass kui ka vajalikud vaktsiinid. Lisaks sellele on Soome riigi poolt esitatud nõue, et vaktsineerimisest peab olema möödunud vähemalt 21 päeva enne kui tohib looma riiki sisse tuua. Käisime Mikut vaktsineerimas 4. augustil ja tema uus pere ootas kannatlikult 3 nädalat kuni sai Eestisse Mikule järgi tulla.

Kassid Artur ja Miku

Kui täna küsisin kuidas Mikul ja sõpradel harjumisega läheb, sain vastuseks sõnumi: "Tundub, et päris hästi. Miku on mõlemile peaga esimesed toksud teinud, Artur käitub omalt poolt peaaegu viisakalt, üritas Mikut pesta täna juba natuke. Näljastreik on lõpetatud, külmkapi asukoht on vägagi selge." Seda oli hea lugeda mitmel põhjusel: esiteks on hea meel, et uue pere loomad on Miku sõbralikult vastu võtnud ja teisest küljest on näha, et ka Miku kohaneb kiiresti.


Soovin Mikule ja Jossule ning nende uutele peredele kõike head ja pikka rõõmsat kooselu!








Viimased sissekanded
Arhiiv
bottom of page